Op zondag 30 augustus was Fort Jutphaas het toneel van een van de weinige festivals in coronatijd. Het bleek een ongekend succes, ondanks het matige weer. Zomer op het Fort werd georganiseerd door een projectteam met leden van Geinbeat en AkoestiCafé, aangevuld met ervaren Nieuwegeinse organisatoren. In totaal waren zestig vrijwilligers op de been om dit unieke festival te realiseren. Financiële steun was er van de Gemeente Nieuwegein, KF Hein Fonds en Club Rhijnhuizen. Plus van Loon schonk alle vrijwilligers een bierpakket als dankjewel.


Meer is te vinden op ophetfort.nl en facebook.com/ophetfort.

De activiteiten van het reeds bestaande AkoestiCafé zijn ondergebracht in Stichting Stadslab Nieuwegein. AkoestiCafé organiseert elke tweede woensdag van de maand een podium met livemuziek, op wisselende locaties in Nieuwegein. Daarnaast verzorgt het AkoestiCafé sinds 2018 een eigen podium tijdens het jaarlijkse Geinbeat festival.

AkoestiCafé programmeert de betere amateurs tot en met professionele musici, dwars door alle muziekstijlen heen. De toegang is op basis van 'betaal wat je wil', zodat de drempel laag is en ook muziekliefhebbers met weinig geld mooie avonden kunnen beleven.


Meer is te vinden op akoesticafe.nl en facebook.com/akoesticafe.De Stichting biedt onderdak aan De Nieuwegein Quiz. Ken jij je stad echt? Wat betekende Anna van Rijn voor Jutphaas? Hoe heette de middeleeuwse stad rondom de Doorslag? Hoe groot is Park Oudegein? Op 12 maart 2020 zou de eerste editie plaatsvinden, maar het uitbreken van de corona-epidemie verhinderde dat. Maar wat in het vat zit verzuurt niet!

De Nieuwegein Quiz wordt georganiseerd door zes enthousiaste Nieuwegeiners en gesteund door verschillende sponsoren.

Meer is te vinden op denieuwegeinquiz.nl en facebook.com/denieuwegeinquiz.